Welkom bij ons Stemcentrum voor beroepsstemmen.


Hees? Stem kwijt? Vermoeid na lang spreken of zingen?
Het Stemcentrum is een team van deskundigen rond jouw stem. Medici, paramedici en zangpedagogen die zich bezighouden met professionele stemmen zoals die van jou: beroepssprekers en zangers.   

Ben je docent, sportdocent, callcentermedewerker, telefoniste, koordirigent, zanger, acteur?
Dan is jouw stem het gereedschap dat je de hele dag door nodig hebt. Dat kan zwaar zijn en wanneer er problemen zijn kan dat zelfs je carrière beïnvloeden. Je stem bepaalt namelijk mede hoe succesvol je je werk kunt doen. 
 
Wanneer je merkt dat:
- je snel hees bent en je een vermoeide of rauwe keel hebt
- je veel moet hoesten of kuchen
- je toonhoogte- of volumeverlies ervaart
- je adem te kort komt 
- je stem niet meer functioneert zoals je zou willen
 
 
Dan kan ons team hulp bieden! Vaak is men binnen 1 tot 3 afspraken klaar!  Onze STEMCHECK geeft antwoord op al je vragen middels gedegen onderzoek en direct goed advies. Jouw stem wordt in kaart gebracht en wij geven een actieplan en oefeningen mee. Het Stemcentrum levert een complete aanpak die zorgt voor eenduidig advies en concrete oefeningen. Zo snel mogelijk; want je stem is je werk.
 
Wat levert het je op?
- een groter uithoudingsvermogen met je stem
- meer volume en een helder stemgeluid
- meer mogelijkheden met je stem en spraak       
 
Haast? 
Ben je zanger, is er haast bij en staat er een optreden voor de boeg? Bent je plotseling hees geworden en is er geen sprake van een verkoudheid? Ben je spreker, is er haast bij en staat er een belangrijke lezing op het programma? Neem dan direct contact op en u krijgt direct een afspraak in de avonduren, buiten werktijd om.
 
Referenties

Al jarenlang ben ik regelmatig verkouden, met hoestklachten en heesheid als gevolg. En na een periode van overbelasting tijdens een verkoudheid, ging de heesheid niet meer weg. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar extra lastig in mijn werk als logopedist en bij mijn grote hobby: zingen. Na een operatie aan stempoliepen hebben Debby en Michiel mij begeleid bij mijn herstel.
Inmiddels zijn mijn stemklachten gelukkig helemaal verholpen. De multidisciplinaire aanpak werkte voor mij heel goed. Ik kan mijn werk weer goed doen en zing weer volop! Al met al ben ik heel tevreden over de manier waarop het Stemcentrum Twente mij heeft geholpen. Dankjewel Debby en Michiel!
Isolde Podt (Twitter: @isoldelogopedie)

Toen ik merkte dat ik tijdens het praten en zingen steeds meer last kreeg van keelpijn, heb ik bij Marlies aangeklopt voor hulp. Zij heeft me binnen een aantal sessies geleerd hoe mijn stem anders te gebruiken waardoor ik weer ontspannen kon zingen. Daarnaast was het erg leuk om te ontdekken wat je allemaal kunt doen met je stem en wat de invloed daarvan is op de vertolking van je boodschap of lied. Marlies is een echte vakvrouw die op overtuigende en enthousiasme wijze je stimuleert om je stem volop in beweging te zetten!
Tanya Pit, psycholoog en docent

Ik ging naar Debby omdat ik bij het inspreken van veel tekst vaak last kreeg van mijn keel. In één sessie was ik van mijn klachten af en gebruik ik nu op meerdere fronten mijn stem veel beter! Geweldig hoe je de theorie direct met mij in de praktijk wist te brengen. Hierdoor weet ik precies hoe ik mijn stem moet gebruiken en dat is in mijn vak een absolute must!
Dank!
Nienke van der Haak
Voice over & Stemacteur
www.versinuitvoering.nl

Als docent dans sta ik continue voor de groep . Met vaak teveel volume en boven de muziek uit. Met als gevolg dat ik vaak keelpijn had en schor ben. Bij Marlies leerde ik hoe ik dat beter onder controle moest krijgen. Passend bij mijn unieke situatie en studio kreeg ik afgestemde hulp. Ze pakt het totaalplaatje aan. Echt een aanrader!
Annemieke Bais, Dans & Theaterstudio Ermelo

Ik schrijf liedjes vanachter de piano en zing in theaters met mijn band. De zangdocent, Marja Reinders helpt mij middels geweldige techniek oefeningen mijn stem volledig te controleren en te beheersen. Op haar advies ben ik met stemcoach Debby gaan werken om mijn spreekstem te ontwikkelen. Beiden zijn vakkundig, creatief en voor mij een grote inspiratiebron! www.roosblufpand.nl
Marja Reinders is mijn zangdocente sinds het begin van mijn zangstudie. Zij heeft mij in contact gebracht met zangtechniek en EVT, iets dat mijn hele zangpraktijk heeft veranderd. Marja wist precies wat nodig was om aan mijn stem te werken en hoe deze verder te ontwikkelen. Voor mij brengt Marja in perfect mate de intuïtieve omgang met de stem samen met een ongelofelijke technisch know how. Ze heeft mijn stem muzikale en technische dingen laten doen, die ik nooit had verwacht te kunnen. Momenteel geeft ze mij steeds inspiratie voor mijn eigen werk en praktijk.

Paul Jungeblodt
www.voicetrix.de

Ik was hees als gevolg van stembandknobbeltjes. Bij het Stemcentrum heb ik de begeleiding als zeer leerzaam en prettig ervaren. Mijn stem is weer in goede conditie. Ik kan het iedereen aanraden!
Lilian Philips, zangeres

Mijn naam is Elin Bell en ik ben een professionele jazzzangeres. Ik heb sinds 3,5 jaar zangtechniek-les bij Marja en heb veel over de algemene anatomie en functie van de stemapparaat geleerd, maar ook hoe ik klankkleuren maak, mijn stem kan individualiseren en controleren. Marja wil altijd het eigen stemgeluid, het persoonlijke van de stem, uitwerken. De lessen bij haar zijn altijd een heel fijne combinatie van muziek maken én zangtechnische vaardigheden. Dat alles in een heel aangename, maar toch geconcentreerde werksfeer.

Wow, er is echt wat moois gebeurd met mijn stem en dat kunnen mensen horen! Ik ben blij met de ontwikkeling die mijn stem doormaakt en kom elke dag dingen tegen waar ik veel aan heb gehad! Bedankt voor jullie hulp!
Eva-Gina Berkel
Zangeres
https://www.facebook.com/PacoChains

Ik leer bij Marja werken met wat in mijn stem gegeven is en daarbij de sterke kanten ondersteunen en de zwakheden verbeteren. Het fijne is dat zo mijn individualiteit bewaard blijft. Ik heb tot nu toe bijna iedere les opgenomen en later beluisterd en ben echt trots te horen dat dingen die aan het begin moeilijk waren nu zo natuurlijk verlopen. Wat ik heel goed aan de lessen vind is dat je bij ieder liedje of oefening een bepaald 'recept' hebt dat je als een checklist kunt nalopen. Ik leer in verschillende kleuren zingen, heb geen last meer van de stem als ik toepas wat ik heb geleerd! Dank je wel!
Email Esther-Marija Stemmer: estherms@gmx.de
Afgelopen maandag ben ik naar de KNO-arts geweest; alles was weer dik in orde! Ik mag alles weer doen met de stem. Ik dank jullie voor de geboden hulp en wens jullie veel succes! Mocht het ooit weer nodig zijn dan klop ik graag opnieuw bij jullie aan!
Jan Evers, docent V.O.
Voor Zangers Voor beroepssprekers
Marja > Contact Debby > Contact